Spelbolag Malta

Tiden då du va tvungen att lubba ner till Lasses Tobak på hörnan för att lämna in ett spel är långt borta. Trots att staten fortfarande har monopol på att bedriva spelverksamhet i Sverige har du tillgång till hundratals internationella spelbolag som erbjuder sina via internet. De flesta av dessa spelbolag är stationerade på Malta och kan tack vare EU:s regler kring frihandel och konkurrens tillåta svenska kunder.

Varför väljer spelbolagen Malta?

På grund av den rådande lagstiftningen i Sverige har många entreprenörer tvingats söka sig utomlands för att kunna säkra en licens som tillåter dem att bedriva spelverksamhet. En del väljer att placera sina spelbolag i Västindien, andra väljer Gibraltar eller Cypern. De flesta väljer dock att placera sina spelbolag på Malta. Att de gör det har flera orsaker, men här är de största anledningarna till att Malta har blivit en ”hot spot” för spelbolag på nätet.

  1. Licensen

Det finns flera fördelar med en maltesisk licens. Den är relativt lätt att komma över, samtidigt som licensgivarna är väldigt noga med att verksamheterna sköts på ett bra sätt. Eftersom Malta är EU-medlem kan licenstagarna verka fritt inom hela Europa och på så sätt undgå de monopol och regleringar som finns i vissa länder.

  1. Betydelsen av spel för landet

Spel på nätet är en förhållandevis liten marknad, men på Malta är det nummer ett. Både regering och invånare är måna om att spelmarknaden ska gå bra. Det här betyder att det är relativt smidigt att driva bolag på ön. Det är dessutom relativt låga skattesatser för spelbolagen på ön.

  1. Kompetensen

Åker du till Malta kommer du snabbt se att spelbolagen dominerar. Människor från hela världen har samlats på ön och alla har nätspel som specialkompetens. Du kommer alltså inte ha några problem med att hitta en bra personalstyrka om du väljer Malta som bas för ditt spelbolag.

Är spelbolag från Malta säkra?

Rent generellt är svaret på ovanstående fråga ja. Spelbolag licensierade på Malta är säkra. Det finns naturligtvis bluffmakare, men de är relativt få och du som kund har ett bra skydd. En av fördelarna med att spela på bolag som är licensierade av den maltesiska lotterimyndigheten är att dina pengar alltid hålls på konton som är separerade från företagets övriga konton.